کاهش شرکتهای صوری با استقرار کامل سامانه مودیان
علی ملک زاده پژوهشگر حوزه مالیات در مورد مزیتهای سامانه مؤدیان، اظهار کرد:
کارکرد سامانه مؤدیان در اصل صدور صورتحساب الکترونیکی در مبدا رویداد مالی و ارسال برخط آن به سازمان امور مالیاتی است. همچنین مهم ترین نقطه اثر این سامانه مربوط به بحث مالیات بر ارزش افزوده است که با توسعه و تکمیل سامانه مؤدیان و با توجه به بستر اجرایی طرح مالیات بر عایدی سرمایه، به مرور زمان تمامی رویدادهای مالی با نظارت و رصد این سامانه انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه سامانه مودیان سبب شفافیت در معاملات فعالان اقتصادی میشود، افزود:
هنگامی که خرید و فروش مودیان شفاف باشد میزان درآمدهای مالیاتی آن ها، جز در شرایط خاص که به واسطه برخی دستورالعمل ها قابل حل است نیز معین میشود که این شفافیت در نهایت منجر به شفافیت اقتصادی خواهد شد.
این کارشناس مالیاتی یکی از چالشهای سازمان امور مالیاتی در بحث مالیات بر ارزش افزوده را موضوع اعتبارات مالیاتی ناشی از شرکتهای صوری و فاکتورهای فروش آنها دانست و تصریح کرد:
شرکتهای صوری با سوء استفاده از مکانیزم قانون مالیات بر ارزش افزوده اقدام به صدور فاکتورهای صوری کرده و برخی اشخاص نیز اقدام به خرید آنها میکنند تا بتوانند از اعتبارات مالیاتی بهره گیرند.
وی تاکید کرد:
سازمان امور مالیاتی میتواند با بهره گیری از سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی ضمن تشخیص شرکتهای صوری مانع از فرار مالیاتی از مسیر این اشخاص شود.
ملک زاده گفت:
قانون فعلی سامانه مودیان که مصوب سال ۱۳۹۸ است در راستای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده طراحی شده است، در این نوع از مالیات اگر سازمان امور مالیاتی بتواند معاملات کسب و کارها با یکدیگر یا با مصرف کننده نهایی را به طور کامل رصد کند، این مسئله به طور کامل رفع می شود.
این کارشناس اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد:
سازمان امور مالیاتی برای تقویت سامانه مودیان باید برای معاملات C2B و C2C نیز صورتحساب الکترونیکی صادر کند.
منبع: پایگاه خبری تحلیلی مالیاتی ایران (اینتا)