تصویب افزایش سن بازنشستگی

تصویب افزایش سن بازنشستگی

با تصویب بند الحاقی مربوط به افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، جزئیات شیوه محاسبه افزایش در سن و سابقه بازنشستگان منتشر شده است.

بنابر این شیوه محاسبه که در ضرایب سنی مختلف متفاوت است، بیمه شده به ازای میزان سابقه‌ای که تاکنون داشته، در ردیف‌های ضریبی مختلف به سابقه لازمش برای بازنشستگی افزوده می‌شود. بدین ترتیب هرچه میزان سوابق نیروی کار بیمه شده قبل از شروع اجرای برنامه هفتم توسعه و ابلاغ آن توسط دولت بیشتر باشد، فرد با سابقه کمتر می‌تواند بازنشسته شود و هرچه سوابق کمتری قبل از اجرا و ابلاغ این شیوه جدید محاسبه بازنشستگی داشته باشد، سابقه بیشتری باید پر کند تا بتواند بازنشسته شود.

البته شیوه محاسبه در مردان و زنان متفاوت است و جدول مربوطه منطبق با ارقامی است که با مبنای بازنشستگی در ۶۲ سال سن (یعنی سن بازنشستگی معین شده در این قانون برای مردان) در نظر گرفته شده و محاسبه در مورد بانوان شاغل که سن بازنشستگی آنان ۵۵ سال است، با همین شیوه ارقام متفاوت و کمتری را در پی خواهد داشت.

بدیهی است که طبق قانون تامین اجتماعی، سنوات بیشتر سابقه در میزان مستمری فرد بازنشسته تاثیر خواهد داشت.

 

لازم به ذکر است براساس محتوای بحث‌ها در مجلس درباره نحوه‌ی تعیین سن بازنشستگی و براساس سخنان ریاست مجلس، مجلسی‌ها در پایان با گذاشتن سقف ۳۵ سال برای سابقه کار لازم برای بازنشستگی مردان و ۳۰ سال برای زنان موافقت کرده‌اند.

برای مثال فردی که تاکنون 6 سال کامل کار کرده و بطور کامل حق بیمه برای او پرداخت و رد شده است، طبق این مصوبه ۴۰ سال در مجموع باید سابقه پر کند اما در جریان تعیین سقف سی و پنج ساله برای سابقه بازنشستگی، تنها ۳۵ سال سابقه پر می‌کند؛ مگر آنکه به زودتر از این میزان به سن ۶۲ سالگی رسیده باشد (که در آن صورت با سابقه کمتری بازنشسته می‌شود).

به عبارت بهتر، باتوجه به سقف تعیین شده در قانون (۳۵ سال) کلیه کسانی که تاکنون کمتر از پانزده سال سابقه دارند، جمعا باید ۳۵ سال سابقه پر کنند و مابقی باتوجه به ضرایب تعیینی از ۳۵ سال تا  ۳۰ باید سابقه داشته باشند.

بر اساس این مصوبه، به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها در انجام تکالیف محوله:

 

1)بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی‌گردد.

 

۲)بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌گردد.

 

۳‌)بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌گردد.

 

4)بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه اضافه می‌گردد.

 

۵)بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌گردد.

 

تبصره ۱- اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

 

تبصره ۲- اصلاحات فوق در قوانین صندوق‌های بازنشستگی به استثنای صندوق‌هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره (۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می‌گردد.

 

تبصره ۳- ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

 

تبصره ۴- اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه‌های ذی ربط می‌توانند بدون نیاز زمان‌های مذکور در بندهای (۲) الی (۵) تا سقف سن موضوع تبصره (۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.

 

تبصره ۵- چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد می‌توانند بدون لحاظ زمان‌های مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

 

تبصره ۶- افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای (۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.

 

گفتنی است، این مصوبه در صورت تأیید شورای نگهبان اجرایی خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید